לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


אוסובוקו 

קטגוריה ראשית:
כללי

קטגוריה משנית:
מנה עיקרית

רכיבים: 
לשמונה מנות:
16 חתיכות לאוסובוקו (בקר או "פרה נמוכה")
2 ראש סלרי מקולפים וחתוכים לשמיניות
2 ראש שום חצויים
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות גדולות
10 ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לחתיכות באורך 2-3 ס"מ
חופן טימין
1 כרישה פרוסה לחתיכות באורך 3-4 ס"מ
2-3 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לשמיניות
4 גזרים קלופים ופרוסים לחתיכות באורך 2-3 ס"מ
1 כוס יין אדום חצי יבש
1/3 כוס סילאן
מלח גס
כפית גרגירי פלפל שחור
ו מקל קינמון
כפית גרגירי כוסברה
מעט קמח
שמן לטיגון
 

אוסובוקו

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
לנגב את הבשר ולקמח.

לטגן עד להשחמה בסיר גדול, ולהוציא החוצה.

להכניס פנימה את כל הירקות ולטגן בשמן שספג את הטעם של הבשר.

לא להתעלף מהריח.

להוסיף פנימה טימין. לטגן כשתי דקות.

בינתיים לרסק יחד במכתש ועלי כוסברה, פלפל שחור ומלח גס (אפשר גם עוד קצת טימין).

להוציא את הירקות, ולסדר את חתיכות הבשר, ומעליהן את הירקות (במקרה הזה זה היה בשתי שכבות בשר).

לפזר את תערובת התבלינים.

להוסיף יין, סילאן ועוד ככוס מים.

להביא לרתיחה, ולהוריד לאש נמוכה - 3-4 שעות.

לצמצם לו ת'צורה. מדי פעם לשפוך מעט מהנוזלים על הבשר.

להוסיף מלח ופלפל במידת הצורך.

בשעה האחרונה של הבישול להוסיף מקל קינמון.
 
הערות: 
נפלא לצד פירה.
 
מקור:  beagle  | כשר: לא  | משך הכנה:   | תאריך: 19/5/2006

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.