לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


פשטידת גבינה בטעמים 

קטגוריה ראשית:
חלבי

קטגוריה משנית:
מאפה

רכיבים: 
בצק פריך:
1/2 2 כוסות קמח
1 חבילה מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה

למלית:
2 ביצים
1 שמנת
2 גבינה 9%
1 גביע גבינת שמנת
100 גרם גבינת גלבוע מגוררת
100 גרם גבינת אדם מגוררת (אפשר לגוון עם הגבינות)
6 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות
1 כפית גדושה אבקת מרק בצל
 

פשטידת גבינה בטעמים

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
בצק:

שמים את הקמח בקערה, חותכים את המרגרינה לקוביות, מוסיפים לקמח ומחממים במיקרו לחצי דקה.

לשים עד שנוצר מרקם פירורי, מוסיפים את השמנת ולשים למרקם חלק.

מוסיפים את המלח ואבקת האפיה ולשים עוד כחצי דקה.

אם מכינים מיד אז מרדדים על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ או טיפה יותר ומרפדים תבנית או שתיים משומנות ומקומחות בעלות שוליים גבוהים (כ-5 ס"מ גובה פנימי).

דוקרים במזלג את התחתית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כרבע שעה או עד צבע זהוב.


בינתיים מכינים מלית:

מערבבים את הרכיבים בקערה.

מוסיפים תוספות לפי הטעם (תוספת שונה לכל פשטידה) ושופכים לקלתית הבצק שבינתיים מוכנה והוצאנו מהתנור.

מחזירים לתנור לכחצי שעה או עד ששחום מלמעלה.
 
הערות: 
תוספות אפשריות:
כ - 20 זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים.
פטריות וחצי בצל קצוץ עם חצי כפית מלח.
תערובת של חציל על האש עם גבינת פטה שמורחים כשכבה על הקלתית ומעליה שכבה של תערובת בסיסית או בטעמים.
קישוא מגורר וחצי כפית מלח.
רצועות סלמון מעושן מוטבעות בתערובת לאחר ששפכנו אותה לקלתית.
תירס מקופסה ומעט מלח.

הצעה לגיוון: אפשר לעשות את הכל בתבניות אישיות.

מתאים לחג שבועות.
 
מקור:  mozal  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 17/5/2006

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.