לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


אספרגוס ברוטב חמאה לבנה 

קטגוריה ראשית:
כללי

קטגוריה משנית:
מנה ראשונה

רכיבים: 
10 גבעולי אספרגוס

רוטב חמאה לבן:
6 כפות יין לבן
6 כפות חומץ בן יין לבן
2 בצלי שאלוט או חלק לבן של שני בצל ירוק קצוץ
5-7 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
גבעול טרגון
חצי כוס שמנת מתוקה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מלח
פלפל לבן
פרמז'ן
טרגון ועירית קצוצים
 

אספרגוס ברוטב חמאה לבנה

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
אספרגוס:

חותכים את קצוות האספרגוס, קולפים את הגבעול בקולפן ירקות, חולטים במים רותחים כדקה ומעבירים לקערת מי קרח.


רוטב חמאה לבן:

מרתיחים בסיר לרטבים עם תחתית עבה את היין, החומץ, הבצל, הטרגון, הפלפל האנגלי ועלה הדפנה.

מצמצים עד שמגיע לכמות של 2-3 כפות.

מוסיפים את השמנת המתוקה מביאים לרתיחה ומצמצמים עד מגיעה למחצית מכמות הנוזלים.

מוסיפים את החמה בהדרגה עד שכולה נטמעת וממשיכים לערבב כל הזמן.

מוסיפים מלח ופלפל לבן.

מגישים עם פרמז'ן עירית וטרגון קצוצים.
 
הערות: 
אני הגשתי עם ביצה עלומה:

מרתיחים מים, מוסיפים 50 מ"ל חומץ, שוברים פנימה ביצה, מבשלים כדקה וחצי ומוציאים בעזרת כף מחוררת.

בהשראת הספר "7 ארוחות פיתוי".

מתאים לחג שבועות.
 
מקור:  yaelha  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 3/8/2005

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.