לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


לחמניות פסח 

קטגוריה ראשית:
מאפה

קטגוריה משנית:
לחם

רכיבים: 
ל 12 עד 15 לחמניות (תלוי בגודל):
2 כוסות קמח מצות
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות מים
1/2 כוס שמן או חצי חבילת מרגרינה
5 ביצים
 

לחמניות פסח

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
שמים בקערה את הקמח פלפל ומלח.

מרתיחים בסיר נפרד את המים והשמן (או המרגרינה). לאחר רתיחה לשפוך לקערה עם הקמח תוך ערבוב.

כשקצת מתקרר להוסיף את הביצים בהדרגה ולהקפיד לערבב כל הזמן. לאחר מכן ללוש מספר דקות.

לשים שמן בשתי תבניות. בתבנית אחת הרבה ובתבנית אחרת מעט. להרטיב בכל פעם את הידים בשמן מהתבנית עם הרבה השמן- לעשות כדור, למעוך מעט ,לשים בתבנית המשומנת ולמעוך מעט עם המזלג. לשים את שני המגשים בו זמנית בתנור.

לאפות בחום של 180 מעלות למשך 5 דקות עם דלת פתוחה ואחכ לסגור את הדלת.
כעבור כ- 30 דקות להחליף בין המגשים ולאפות עוד כ- 30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע.

לקרר על רשת צינון.
 
מקור:  סופי  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 17/12/2003

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.