לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


ורניקס 

קטגוריה ראשית:
אוכל רומני

קטגוריה משנית:
כללי

רכיבים: 
לבצק:
קילו קמח רגיל
1 ביצה
כ 2-3 כוסות מים רותחים שבהם הורתחו תפוחי האדמה
1 כף פירה שהוכן למלית

למלית:
10 תפוחי אדמה בינוניים - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
1 כף שטוחה מלח גס

6 בצלים בינוניים קצוצים דק
כוס שמן
25 גרם מרגרינה
 

ורניקס

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
1. לטגן את הבצל עם השמן והמרגרינה. כשהבצל מזהיב, לכבות את האש ולהשאיר במחבת להתקרר.

2. במקביל לעבור להכנת המלית- לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח על אש גבוהה מכוסה למחצה . כשהמים מגיעים לרתיחה, לטעום אותם ובמידת הצורך להוסיף עוד מלח. (צריך להיות מעט יותר מלוח מפירה רגיל)

3. לאחר שהמים הגיעו לרתיחה, להנמיך את האש ולשפוך החוצה את הקצף בעזרת כף.

4. לאחר שתפוחי האדמה התרככו, לסנן אותם מעל לסיר אחר . (לא לזרוק את המים כי משתמשים בהם לבצק)

5. בקערה למעוך את תפוחי האדמה המסוננים בכף פירה לקבלת פירה. לשים בצד כך גדושה מהפירה לפני התיבול (עבור הבצק). להוסיף לקערה 2 כפות גדושות מהבצל המטוגן (בלי נוזלים).
להוסיף 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור (לפי הטעם)

6. את יתר הבצל המטוגן לשים בקופסא אטומה ולהקפיא- משתמשים בו בהגשה.
ואת הפירה להשאיר בקערה עד לאחר הכנת הבצק.

לבצק:
7. לשים בקערה קילו קמח+ביצה ולשפוך פנימה תוך עירבוב כ- 2-3 כוסות ממי הפירה (כשהם עדיין חמים) עד לקבלת בצק נעים לעבודה, ואת כף הפירה ששמנו בצד.

8. לחלק את הבצק ל-4 ולרדד כל רבע על משטח מקומח לעובי של כ- 2-3 מ"מ, לחתוך עיגולים עם כוס או חותכן.

9. במרכז כל עיגול לשים מעט מלית בעזרת כפית. (או להכין כמו נקניק דק של מלית לחתוך כל פעם חתיכה.)
לקפל הבצק לחצי, לקמח את האצבעות ולהדק מסביב פעמיים.

10. בשלב הזה אפשר לסדר את הכיסונים בקופסא במרווחים מאחד לשני ובין שכבה לשכבה לשים ניילון ולפזר מעליו קמח כדי שלא ידבקו. ולהקפיא.

11. לפני ההגשה, להרתיח בסיר מים עם מעט מלח. ומעט שמן. כשהמים רותחים , לזרוק פנימה את הורניקס ולבשל עד שמתרככים. (אם הוצאו מהקפאה, לזרוק ישר למים הרותחים ולא להפשיר) (כ- 1/2 שעה)

12. לסנן אותם מהמים , לשים בצלחת הגשה ולשים מעט מהבצל המטוגן עם כפית.
להגיש חם.

מגישים ליד מרק צ'ורבה.
 
הערות: 
בגלל שלוקח המון זמן להכין, מומלץ להכין ולהקפיא.

בהכנה - לזרוק ישר מהקפאה למים הרותחים מבלי להפשיר קודם.

גם את הבצל עם השומן ניתן להקפיא בצנצנת.
 
מקור:  סופי  | כשר: כן  | משך הכנה: 01:30  | תאריך: 17/12/2003

קישורים רלוונטים
מדריך מצולם להכנת ורניקס
מדריך מצולם להכנת ורניקס
ורניקס של ג'וד
ורניקס של ג'וד

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.