לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


אוזני המן מבצק פריך 

קטגוריה ראשית:
עוגיות

קטגוריה משנית:
לקפה

רכיבים: 
לבצק:
2 חלמונים (צהוב)
ביצה שלמה
1 חבילת מרגרינה או חמאה בטמפ' החדר
כוס סוכר
1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 חבילת סוכר וניל
1+1/2 כוסות קמח תופח
כ-3 כוסות קמח רגיל לפי הצורך

למילוי:
כוס אגוזים טחונים דק
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס פירורי לחם או פתי בר מרוסקים (לא חובה)
1/2 כוס קונפיטורה או ריבה
1 חלבון

למריחה:
חלמון ביצה + מעט מים
 

אוזני המן מבצק פריך

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
מערבבים את רכיבי הבצק בקערה, כולל הקמח התופח (ללא הקמח הרגיל).

מוסיפים את הקמח הרגיל בהדרגה ותוך לישת הבצק עד לקבלת בצק אחיד (מוסיפים קמח לפי הצורך- עד שהבצק נעים למגע ולא דביק).

מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המילוי.

מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
וקורצים עיגולים בעזרת כוס.

יוצרים כדור של מילוי ולוקחים חתיכות בגודל שווה ומניחים במרכז העיגולים.

מהדקים הקצוות בצורת אוזן המן.

מניחים את אוזני ההמן בתבנית משומנת (או על נייר אפיה).

מורחים בחלמון + מעט מים באמצעות מברשת.

אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב (אין צורך לחמם את התנור מראש).

כשאוזני ההמן מוכנים - יש להפרידם מהתבנית ולצנן על רשת (אחרת נדבקים) .

כשמתקרר ניתן לאחסן לתקופה של עד שלושה שבועות בקופסא אטומה.
 
הערות: 
אפשר לאפות בטורבו.

בתנור רגיל אפשר לשים 2 תבניות וכעבור כחצי שעה להפוך את הסדר שלהן.

פורים.
 
מקור:  סופי  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 16/1/2004

קישורים רלוונטים
מדריך מצולם להכנת אוזני המן
מדריך מצולם להכנת אוזני המן
מדריך מצולם להכנת עוגיות שושני בצק פריך
מדריך מצולם להכנת עוגיות שושני בצק פריך
מדריך מצולם להכנת עוגיות שטרודל לקום
מדריך מצולם להכנת עוגיות שטרודל לקום

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.