לוגו האתר לוגו האתר



מטעמים - בנקומט


קומפוט 

קטגוריה ראשית:
אוכל רומני

קטגוריה משנית:
קינוח

רכיבים: 
10 שזיפים מיובשים
10 משמשים מיובשים
50 גרם צימוקים
5 תפוחי גרנד
1 כף שטוחה של קונפלור או קמח תפוחי אדמה
15 סוכרזית / 10 סוקל או 5-6 כפות סוכר
6 כוסות מים
 

קומפוט

הדפסה  הורד קובץ MAT  הגדל תמונה
אופן הכנה: 
שוטפים ומסננים את הפירות היבשים.
מקלפים וחותכים את התפוחים לפלחים.

שמים בסיר את כל החומרים למעט הקונפלור (או קמח תפוחי אדמה). מבשלים על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהפירות התרככו.

שופכים לסיר את הקורנפלור (או קמח תפוח אדמה) מומס במעט מים, ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב ומכבים את האש.
 
הערות: 
(אפשר להשתמש בתפוחי עץ לא מזן גרנד, אבל אז צריך להוסיף מיץ מ-2 תפוזים ואז מערבבים את הקורנפלור במיץ התפוזים ושופכים לסיר לאחר שהפירות התרככו, מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש.)

אם רוצים שחלק מהקומפוט יהיו עם ממתיק וחלק עם סוכר- מכינים את הקומפוט ללא ממתיק / סוכר ובסיום הבישול מפרידים לשניים, בחלק מוסיפים סוכר לפי הטעם ומערבבים ובחלק השני מוסיפים סוכרזית לפי הטעם.
 
מקור:  סופי  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 17/12/2003

אודות  נקודה הוספה למועדפים  נקודה הפוך לעמוד הבית  נקודה חשוב לנו לדעת  נקודה צור קשר  נקודה תנאי שימוש  

© כל הזכויות שמורות.