פיתות קטנטנות בטעמים 

קטגוריה ראשית: מאפה    קטגוריה משנית: לחם
 
 
רכיבים: 
לכ 20 פיתות:

1 קילו קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2/3 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן
כ 2.5 עד 3 כוסות של מים חמימים (לפי הצורך)

לטעמים:
מים (או ביצה) + שומשום
שמן זית + זעתר
שמן זית + שום כתוש
שמן זית + רוזמרין יבש + מלח ים
 
אופן הכנה: 
מערבבים את חומרי הבצק היבשים.
מוסיפים חצי מהחומרים היבשים ל רטובים. מערבבים היטב ומוסיפים את החצי השני. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
(אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח) לשים מספר דקות. מכסים במגבת נקייה למשך 30 דקות.

מרדדים, ומוציאים עיגולים בעזרת רינג.
אם רוצים שהפיתה לא תתפח לוחצים עם האצבעות מספר פעמים במרכז הבצק.
אופים 4 יחידות ביחד בגריל חשמלי (אלומניום), לפני הכנסה לגריל מפזרים מעל לבצק מעט קמח.
האפייה היא כ 15 שניות לצד ראשון. מוציאים, הופכים, ומורחים באחת מתערובות הטעם ומחזירים לגריל לכ 10 שניות … האפייה מאוד מהירה, יש להזהר שהפיתות לא ישרפו.
 
הערות: 
מבוסס על מתכון של שי עשהאל - מבשלים חוויה.
 
מקור: Lord_of_Code  | כשר: כן  | משך הכנה: 01:00  | תאריך: 22/3/2003

wwww.mathamim.co.il :הופק על ידי