חלת בצל בצורת חמניה 

קטגוריה ראשית: מאפה    קטגוריה משנית: לחם
 
 
רכיבים: 
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפית מלח
2 חופנים שבבי בצל מטוגן
1 ביצה
1 כוס מים (250 מ"ל)
1/4 כוס שמן

לציפוי:
ביצה מהולה במעט מים
זרעי שומשום
מעט מלח אטלנטי
מעט קמח
 
אופן הכנה: 
הכנת בצק:

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.

מוסיפים את שאר המצרכים ולשים 10 דקות.

משמנים מעט את הבצק ומכסים.

נותנים לתפוח כשעה עד שמכפיל את נפחו.

ללוש כדקה ומחלקים את הבצק לשני חלקים אחד בגודל שני שליש והשני שליש.

מכסים את הכדורים ונותנים להם לתפוח.


יצירת הפרח:

לוקחים את הבצק הגדול יותר, לשים מעט ומשטיחים
אותו על גבי נייר אפיה שעל תבנית לעיגול בקוטר 22 סנטימטרים בערך. בעזרת סכין חדה ומשומנת או בעזרת גלגלת פיצה חורצים אלכסונים ממרכז הבצק, עד ל-1 סנטימטר מהיקף העיגול. מקפלים את המשולשים שנוצרו כלפי חוץ.

ללוש קלות את הבצק הקטן וליצור ממנו עיגול בגודל תפוז ולהציב במרכז הפרח.

להתפיח התפחה שניה כשעה (מכוסה).


ציפוי ואפייה:

מברישים בביצה מהולה במעט מים.

מפזרים על הכדור הקטן זרעי שומשום.

מפזרים מעט מאוד מלח אטלנטי - מספר גרגרים בלבד.

חורצים קוים על העלים של הפרח בעזרת סכין חדה משומנת.

מפזרים מעט קמח ואופים כ- 30 דקות בחום בינוני עד השחמה.
 
הערות: 
מבוסס על רעיון/מתכון של מרילין בפורום מתכונים נט.
 
מקור: חנהלה  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 23/2/2008

wwww.mathamim.co.il :הופק על ידי